© 2018 - 2019 by Sax4Pax, with support of Netstarter

Make music, not war

   Wie is "Sax4Pax?"   

U. Dat bent u, in de eerste plaats. Hoewel iemand op het idee kwam, is dit project is niet mogelijk zonder uw hulp.

Op 11 november 2018 hebben we de 4 jarige herdenking van de Groote Oorlog afgesloten. Nu is het tijd, niet om te vergeten, maar om op te ruimen. Laat ons samen "wapens omsmeden tot ploegscharen", of eerder: tot "saxofoons".

Deel deze boodschap, doneer uw hulzen, hang een affiche op, reserveer één van de 193 "Pax Sax" saxofoons, ...

Maak deel uit van deze Sax4Pax "beweging".

Karel Goetghebeur.

Hij is de bezieler en zaakvoerder van het Belgisch saxofoonmerk Adolphe Sax & Cie. Karel kwam in 2014 op het idee om artillerie hulzen om te smelten tot saxofoons.

 

Na een lange weg met heel wat hindernissen kon hij op 8 november 2018 eindelijk officieel het Sax4Pax project aankondigen.

Raphael Ravenscroft, saxofonist.

Hij werd wereldbekend met de saxofoonsolo uit "Baker Street" van Gerry Rafferty. Raphael kwam in 2014 naar Brugge om Adolphe Sax & Cie te bezoeken. Zijn kijk op het Sax4Pax project was van cruciaal belang. 

 

4 dagen voor ze de samenwerking zouden aankondigen, kwam Raphael onverwacht te overlijden. 

Scarlett Raven is een jonge Britse kunstenares die afstudeerde aan de Central Saint Martins School of Art.

 

Ze werkt o.a. samen met het prestigieuze Castle Gallery en verkocht reeds werk aan tal van grootheden der aarde. Scarlett is één van de eersten die gebruik maken van augmented reality in hun schilderijen.

De manager van Scarlett, Marc Marot, die heel wat ervaring heeft in de muziek industrie, is eveneens een creatief genie. Door hun exptertises samen te brengen vormen ze een perfect duo.

 

Scarlett is de dochter van wijlen Raphael Ravenscroft.